LGS Neyi Ölçer?

LGS Neyi Ölçer?

LGS Neyi Ölçer?

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİNİN İKİ AMACI VAR:

Birincisi, Nitelikli okullara öğrenci seçmek

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon öğrenci sınava girdi. Sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanı 174.000 idi

Bu yıl sınava girmesi beklenen öğrenci sayısı yaklaşık 1 milyon 200 bin. Kontenjanlarda şimdilik bir güncelleme yok. Yani şu an itibariyle 174 bin

İkincisi ve en önemlisi, liselere geçişte iyi bir altyapı oluşturmak

Maalesef öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu olayı sadece Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi kazanmak gibi dar bir alana hapsediyor. Oysaki LGS hazırlık sürecinde en az iyi bir okul kazanmak kadar önemli olan bir konu var ki. O da Liseye geçerken hangi altyapı ve bilgi ile geçtiğimizdir. Nihayetinde öyle veya böyle bir lise eğitimi alacaksınız. Ancak iyi bir altyapı ile liseye geçiş yaptığınızda 4 yıl sonra ki Üniversite sınavında hedeflediğiniz mesleği yapmanız konusunda size ciddi bir avantaj kazandıracaktır.

Şu ana kadar hem LGS hem de Üniversite sınavında aynı kişilerin şampiyon olduğunu görmedim. Hatta Adrese dayalı liselere giden öğrencilerden çok iyi üniversite kazanan öğrencilerimiz oldu.  Bu durum bize şunu gösteriyor, Bizim görevimiz Liselere Geçiş Sisteminde iyi bir altyapı için çalışmamız gerektiği.

Siz çalışmalarınızı aynı kararlılıkla devam ettirin ve önünüze konan dersleri çok iyi öğrenmeye bakın. LGS’yi kazanırsanız ne ala, değilse Lise hayatı için iyi bir başlangıç yapmış ve 4 yıl sonraki Üniversite sınavı için avantaj elde etmiş olursunuz.

O yüzden şu dersi yapamıyorum deyip bırakmak veya ben sözelciyim deyip çalışmaları ağırdan almak sizin lisede ki performansınızı olumsuz etkiler ve Üniversite hayalinizi riske sokar.

Özetle; LGS’nin açılımı: Liselere Geçiş Sistemidir.

Liselere Giriş Sistemi değil

Konuyla ilgili detaylar için aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririz.

https://youtu.be/sb4KUBt0GD0