LGS Öğrencisi günde Kaç Soru Çözmeli?

LGS Öğrencisi günde Kaç Soru Çözmeli?

 

LGS Öğrencisi günde Kaç Soru Çözmeli?

Bu sorunun cevabına geçmeden önce sizin için çalışmalarınızda verimli olacağını düşündüğüm birkaç konuya değinmek istiyorum.

1. Günlük ders çalışma programınızda her gün T-M-F çalışın.

2. Konu çalışırken mutlaka not alın.

3. Gelelim asıl konumuza. Evet; lgs öğrencisi haftada kaç soru çözmeli Her gün sınavda karşınıza çıkacak soru sayısı kadar soru çözmelisiniz. Bu sizin en alt limitiniz olmalı. LGS’de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90’dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.

4. Peki, hangi dersten kaç soru çözmeliyim sorusuna gelince, Sizin için her ay yayınlamış olduğumuz #maydanooz aylık çalışma programında ders ders günlük olarak kaç soru çözmeniz gerektiğini tüm ayrıntılarıyla yazıyoruz. O programları indirip uygulayabilirsiniz.

Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.

Birde bu süreci istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğinizde hayalindeki liseyi kazanmak için ciddi bir avantaj elde etmiş olacaksın.

Konuyla ilgili aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

https://youtu.be/BL8reGKiaKA